Sinds kort heeft LinkedIn een nieuwe functie geïntroduceerd, namelijk Native Video. De functie is op dit moment nog maar voor een paar gebruikers beschikbaar maar zal in de komende weken uitgerold worden over alle gebruikers.
Deze functie is zeer interessant voor marketeers; de video’s kunnen namelijk op een slimme manier worden ingezet. We geven een aantal redenen waarom marketeers de ontwikkelingen rondom Native Video in de gaten zouden moeten houden.
Marketeers weten wat de impact van een video kan zijn
Marketeers zijn nou eenmaal gek op video’s en maken hier grotendeels al gebruik van. Ze plaatsen filmpjes op YouTube of op andere platformen. Social Media Examiner (2017) geeft aan dat marketeers van plan zijn om in 2017 het gebruik van video’s met 73% te verhogen. Het gebruik van bewegend beeldmateriaal is zo populair omdat op deze manier niet een boodschap wordt verteld maar wordt laten zien.
LinkedIn biedt een professionele omgeving voor je video’s
Op veel platformen waar video’s worden geplaatst, staan voornamelijk entertainende filmpjes. Denk aan al die filmpjes met een kat in de hoofdrol. LinkedIn heeft een professionele insteek. De gebruikers op LinkedIn willen voornamelijk werk gerelateerde, serieuze filmpjes zien op dit platform.
Geef je boodschap een boost
Marketeers gebruiken al heel lang tekst, afbeeldingen en geluid om een boodschap over te brengen via LinkedIn. Deze krachten kunnen nu gebundeld worden. De video’s kunnen voor verschillende doeleinden ingezet worden, van een informerende video tot het demonstreren van een product.
Video’s zorgen ervoor dat je opvalt
Tussen alle posts met tekst en afbeeldingen, vallen video’s gelijk op. Het menselijk brein wordt getriggerd door bewegend beeld en wordt automatisch nieuwsgierig naar wat er te zien is. Als marketeer kun je hier handig gebruik van maken.
Statistieken analyseren
Het is mogelijk om van elke video die je plaatst, statistieken in te zien. Zo weet je bijvoorbeeld hoeveel bereik een video heeft gehad. Daarnaast kan je zien welk publiek jouw video’s bekijkt. LinkedIn geeft een lijstje met functies en locaties. Ook kun je bijhouden wat het aantal views, likes en reacties zijn op een bepaalde video.
Het gebruik van Native Video
Let op, de functie Native Video is alleen beschikbaar op een telefoon. Om hiervan gebruik te maken moet je dus de mobiele app downloaden, zorg ook dat de app up to date is.
Vóór de introductie van Native Video was de enige manier om een video te plaatsen, via een link naar YouTube of Vimeo. Het nadeel hiervan was dat het duidelijk te zien was dat het om een YouTube-filmpje ging. Daarbij is, in vergelijking met Native Video, het bereik veel minder omdat het een externe video is.
Hoe plaats je een Native Video op LinkedIn?
Het plaatsen van een video doe je vanuit de mobiele app van LinkedIn. In het vak waar je een bericht kunt typen, staat een icoontje van een video camera. Als je hierop klikt, kun je een bestaande video selecteren of je kiest ervoor om een video op te nemen met behulp van de camera van je telefoon. De video die je opneemt, zal ook automatisch opgeslagen worden op de telefoon.
LinkedIn heeft een paar voorwaarden opgesteld voor de video:
• De video moet minstens 3 seconden duren.
• Een video kan maximaal 10 minuten duren.
• De video mag maximaal 5GB groot zijn.
Aanbevolen is een video van rond de drie minuten, omdat LinkedIn gebruikers niet erg lang aandacht hebben voor een video in hun tijdlijn. Het kan ook helpen om een pakkende en prikkelende tekst boven het filmpje te plaatsen. Dit vergroot de kans dat gebruikers de video helemaal gaan kijken. De video wordt automatisch afgespeeld in de tijdlijn van je gebruikers, maar wel zonder geluid. Gebruikers zullen het geluid zelf aan moeten zetten als ze iets willen horen.
Maak je al gebruik van Native Video? Dan hier nog een aantal handige tips:
• Gebruik Native Video niet alleen voor het promoten van je product(en), het is ook een uitstekende manier om een verhaal te vertellen.
• Maak het niet te moeilijk. Vertel je verhaal op een wijze dat iedereen het snapt en gebruik niet teveel lastige termen.
• De video mag maximaal 10 minuten duren, maar maak het niet zo lang. Begin met 30 seconden en kijk hoe dat aanslaat. Gaat dit heel goed en willen je gebruikers meer zien? Dan kun je de video’s wat uitbreiden.
Veel van de bestaande platformen maakten al gebruik van Native Video, LinkedIn was een platform dat daarin achterliep. Nu ook LinkedIn Native Video heeft geïntroduceerd, is het mogelijk om in een formele omgeving zichtbaarheid te creëren en hier doelen in te behalen. Als je tijd en moeite steekt in de video’s zal dit positieve resultaten opleveren voor je merk en/of organisatie.
Benieuwd naar alle mogelijkheden van LinkedIn? Volg dan een social media training.